perjantai 23. elokuuta 2013

Vihreät pavut ranskalaisittain

Tämän papujen valmistustavan opin Ranskassa pitkään asuneelta ystävältäni. Papulisukkeesta on tullut loppukesän ja alkusyksyn suosikki, johon jokainen valkosipulin ystävä ihastuu. Se syntyy hetkessä ja helposti. Paras tulos syntyy tuoreista, juuri kiehautetuista pavuista, mutta talvella voi käyttää pakastamiaan papuja -  keittoaika ennen pakastamista on sama kuin reseptissä, noin viisi minuuttia.

Ruoan toinen pääainesosa on valkosipuli, ja sen syöminenhän on viisasta ja terveellistä ja siltä tuoksahtaminen suorastaan kuuluu ihmisen perusoikeuksiin.

Ainekset:
Sopiva määrä papuja (kourallinen per annos)
1 valkosipulinkynsi per kourallinen papuja
oliiviöljyä
sormisuolaa

Valmistele pavut, nyppää niistä kanta pois ja huuhtele. Keitä väljässä, suolahyppysellisellä maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Katso aikaa kellosta -  pavut eivät saa kiehua liian pehmeiksi, mutta eivät myöskään jäädä narskuviksi.
Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Hyvä rautapannu on tässä omiaan, mutta pääasia on paksu pohja. Vahdi, ettei öljy kuumene liikaa (savuava öljy on pilalla ja pitää vaihtaa). Puserra valkosipulinkynnet pannulle, liikuttele lastalla koko ajan, ettei valkosipuli kärähdä. Kun se on kypsynyt hetken, lisää keitetyt pavut ja jatka liikuttelua. Papuja ei paisteta, vaan ideana on, että kuullotettu valkosipulimurska tarttuu papuihin ja pavut kuumenevat. Kaada pois pannulta, rapisuta päälle sormisuolaa ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti