ja saksanpähkinä ja lehtikaali yhdessä ovat taivaallista makujen harmoniaa.
Noin kilo lehtikaalia - poista keskiruoti ja isoimmat lehtiruodit.
2,5 dl pienittyjä saksanpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä (tai muuta hyvää kasvisöljyä)
2 valkosipulin kynttä hienona silppuna
- Revi lehtikaalin lehdet palasiksi ja keitä niitä isossa kattilassa suolatussa vedessä noin 6 minuttia.
- Nosta vedestä, valuta, jäähdytä hieman, puristele ylimääräinen vesi pois.
- Kuullota saksanpähkinöitä öljyssä paksupohjaisella pannulla, valurautainen paistinpannu soveltuu tähän oikein hyvin. Liikuttele pähkinöitä koko ajan, noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kullankeltaista väriä.
- Lisää pannulle valkosipulisilppu ja anna kypsyä noin minuutti, edelleen seosta liikutellen.
- Lisää keitetty lehtikaali, suolaa ja mustapippuria ja kypsennä seosta vielä hetki niin, että lehtikaali kuumenee kunnolla. Älä polta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti