perjantai 20. syyskuuta 2013

Lehtikaalia ja saksanpähkinää

Tummanvihreä lehtikaali saa sulavuutta pannulta ja säväystä saksanpähkinöistä ja valkosipulista -
ja saksanpähkinä ja lehtikaali yhdessä ovat taivaallista makujen harmoniaa.
 
8 annosta

Noin kilo lehtikaalia - poista keskiruoti ja isoimmat lehtiruodit.
2,5 dl pienittyjä saksanpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä (tai muuta hyvää kasvisöljyä)
2 valkosipulin kynttä hienona silppuna

  • Revi lehtikaalin lehdet palasiksi ja keitä niitä isossa kattilassa suolatussa vedessä noin 6 minuttia.
  • Nosta vedestä, valuta, jäähdytä hieman, puristele ylimääräinen vesi pois.
  • Kuullota saksanpähkinöitä öljyssä paksupohjaisella pannulla, valurautainen paistinpannu soveltuu tähän oikein hyvin. Liikuttele pähkinöitä koko ajan, noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kullankeltaista väriä.
  • Lisää pannulle valkosipulisilppu ja anna kypsyä noin minuutti, edelleen seosta liikutellen.
  • Lisää keitetty lehtikaali, suolaa ja mustapippuria ja kypsennä seosta vielä hetki niin, että lehtikaali kuumenee kunnolla. Älä polta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti