tiistai 3. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsasalaatti

Kesäkurpitsapienokaiset pinjansiementen ja parmesaanin kera

Silloin kun löytää oikean kokoisina, pieninä, napakoina ja mehevinä korjattuja kesäkurpitsoja,
niistä kannattaa tehdä tuoremuonaa. Tämä salaatti on raikas ja ihana ja mainio tapa käyttää suuria määriä pieniä kesäkurpitsoja.

Annoksia: 6

Kilo pieniä kesäkurpitsoja (10 - 15 cm:n mittaisia, hoikkia)

6-10 rkl hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl vastapuristettua limettimehua tai sitruunamehua
1 tl karkeaa suolaa tai vähän enemmän sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/4 tl  murskattua, kuivattua chiliä
1 dl tuoreita basilikanlehtiä revittyinä
runsas puoli desiä paahdettuja pinjansiemeniä
hiukan parmesaania lastuina

Sekoita kastikkeen ainekset: oliiviöljy, limettimehu, suola, mustapippuri ja chili. Jätä odottamaan.
Vuole kesäkurpitsat suikaleiksi kuorimaveitsellä, kuoret mukaan.

Pane kesäkurpitsasuikaleet salaattiastiaan, lisää basilika ja pinjansiemenet, sitten kastike. Sekoita.
Lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Tarvittaessa myös öljyä ja limettimehua. Vuole lopuksi parmesaanilastuja päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti