perjantai 20. syyskuuta 2013

Tomatillo-avokadosalsa

Valmiin salsan määrä  noin 6 dl.

Ainekset.
5 dl pienittyjä tomatilloja (poista kuori ja huuhtele)
2 pientä keskivahvaa chiliä (tai enemmän miedompaa.. tai maun mukaan)
2 ison avokadon hedelmäliha kuutioina
2 dl salaattisipulia silputtuna
Runsas desilitra hienonnettua tuoretta korianteria
3 rkl vastapuristettua limettimehua.

Hienonna tomatillot ja chilit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
Jos vaikuttaa liian vetiseltä, valuta ylimääräistä nestettä pois siivilässä.
Pane sose kulhoon ja sekoita siihen muut ainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Salsan voi valmistaa muutaman tunnin ennen käyttöä, jotta se ehtii tekeytyä. Peitä ja pane viileään.

Sopii nachojen kanssa tai meksikolaisruoan höysteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti